Okulumuzun Kısa Tarihçesi

Okulumuzda kesin olarak ne zaman eğitim öğretime başlandığı bilinmemektedir. Ancak 1943-1944 eğitim öğretim yılında İskele Köyü İlkokulu olarak ilk mezunlarını vermiştir. 1972 yılında İskele Köyü mahalle olunca okulumuzun adı Vangölü İlkokulu olarak değişmiştir. Şuan A blok olarak kullanılan binanın yapımından sonra 1990-19991 eğitim öğretim yılında okulumuz şimdiki adını almıştır.

Okulumuz adını Osmanlı İmparatorluğu´nun 9. Hükümdarı, II.Bayezid´in hayatta kalan oğullarının en küçüğü, Fatih Sultan Mehmed´in toronu, Kanuni Sultan Süleyman´ın babası olan Yavuz Sultan Selim´den almaktadır. Yavuz Sultan Selim 10 Ekim 1470´te Amasya´da doğmuş, 22 Eylül 1520´de Çorlu´da vefat etmiştir. Yaşadığı 50 yıllık zaman dilimine 29 yıl valilik ve 8 yıl hükümdarlık sığdırmıştır. Onun döneminde Halifelik Abbasi soyundan Osmanlı soyuna geçmiş, Çaldıran, Mercidabık ve Ridaniye savaşları yaşanmıştır.